top of page

Efterværn og støtte til unge

Det er den anbringende kommune, som afgør hvor længe anbringelsen på Skovly skal vare.

Efterværn

Enhver flytning medfører store ændringer i livet for den unge, og særligt omkring det 18. år melder sig store spørgsmål og svære valg.

Efter at have boet på Skovly skal den unge måske – hjem til mor eller far at bo – i egen lejlighed – i en plejefamilie – eller på et andet anbringelsessted.

Hvis familien ikke er det oplagte sted at søge hen, står det unge menneske med en opgave foran sig, som kan være svær at løfte og tage ansvaret for på egen hånd. Ofte er der ingen forældre som vasker ens tøj, laver mad til fryseren eller har sørget for en solid børneopsparing, som kunne være med til at sikre fodfæste på den videre færd i livet.

Der kan være behov for en skræddersyet indsats i overgangen til at kunne varetage en selvstændig livsførelse på betryggende vis.

Skovly tilbyder at yde støtte til unge i processen. Den unge bliver mødt af en voksen der lægger vægt på selvstændighed og selvbestemmelse. 

Uanset hvor den unge flytter hen eller uagtet årsagen til flytningen, tilbyder Skovly at sammensætte pædagogisk og praktisk støtte til selvstændiggørelsen. Vi vil gerne hjælpe med at flytningen bliver så god som mulig, og sammensætter tilbuddet i samarbejde med den unge, familien og sagsbehandleren. 

Skovly har 2 centralt beliggende lejligheder i Ry. De er begge fuldt møbleret og udstyret, således at de er klar til ibrugtagning. Lejlighederne benyttes til de unge som er klar til at prøve kræfter med at bo selv, uden at miste kontakten til Skovly. 

I denne fase tilknyttes Skovlys eksterne medarbejder, som gradvist overtager kontakten til den unge.

Denne mulighed giver de unge oplevelsen af at kunne træde et varsomt skridt ind i næste fase af deres liv, samtidigt med at de kan komme retur på Skovly når behovet viser sig.

Kontakt Skovly for at planlægge et forløb med efterværn eller støtte. Støtten kan gives til såvel unge der har været anbragt på Skovly som andre unge i målgruppen.

bottom of page